Menu

Sport en welzijn


Over ons

Sport en welzijn

Hallo, ik ben Esma en ik wil het in deze blog hebben over mijn grote passie: sporten. Sporten is voor mij erg belangrijk, want ik wil graag fit blijven, het bevordert mijn welzijn. Het is belangrijk om een sport te doen die je echt leuk vindt, want anders hou je het niet vol. Er zijn heel veel soorten sporten: individueel, groepslessen, binnen sporten, buiten sporten, etc. Soms is het even een zoektocht, maar omdat er zo veel mogelijk is, is er altijd wel een sport te vinden die bij je past. In deze blog wil ik het dus met jullie hebben over alles wat met sport en welzijn te maken heeft.

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Recreatie en sport: een subtropisch zwembad
19 juli 2017

Een subtropisch zwembad Er zijn heel veel mensen d

Recreatie en sport: een subtropisch zwembad

Een subtropisch zwembad

Er zijn heel veel mensen die graag zwemmen. Het is een heerlijke ontspanning die zeer vaak wordt beoefend. Er zijn gewone zwembaden waar baantjes getrokken kunnen worden. Ook zijn er zwembaden waar zwemlessen gevolgd kunnen worden. Er zijn zwembaden waarbij het baantjes trekken, tijdens het zwemmen, van ondergeschikt belang is. Dat zijn de zwembaden die voor de recreatie dienen. Het zijn vaak grote (sub)tropische zwembaden. Ze zijn vaak overdekt. Je vindt ze tegenwoordig vaak in de grotere steden, maar ook bij zeer veel bungalowparken. In dergelijke zwembaden speelt het zwemmen een ondergeschikte rol. Bij deze zwembaden zijn vaak waterglijbanen, wildwaterbanen, sauna's, golfslagbad en whirlpools. In deze zwembaden is er vaak ook de mogelijkheid om er iets te eten en te drinken.


Openluchtzwembaden

In Nederland en België wordt vaak gebruik gemaakt van openluchtzwembaden. Bij dergelijke zwembaden is het natuurlijk niet tropisch. We zijn hierbij afhankelijk van het weer. Er zijn ligweiden en de baden worden verdeeld van diep tot de kinderbadjes. Vaak is er tegenwoordig een waterspeelparadijs voor de kleinsten. Hierbij kunnen de kinderen met water spelen door het sproeien en spuiten van het water. Omdat het water door geperforeerde platen wegloopt, kunnen de kleine kinderen nooit in ondiep water terechtkomen. Ze lopen op zo'n waterspeelplaats geen verdrinkingsgevaar. Een belangrijk voordeel bij openluchtzwembaden is dat je een kaartje koopt en de hele dag in het zwembad kunt vertoeven. Ook worden er hierbij vaak 10 badenkaarten aangeboden wat ook weer goedkoper is dan een los zwemkaartje. Dat is bij een overdekt tropisch zwembad niet het geval. Daar koop je een kaartje voor vaak een aantal uren. 


Hygiëne

De kwaliteit van het water moet aan bepaalde strenge regels voldoen. Dat geldt ook voor het aantal douches en toiletten. Ook zij moeten zeer goed schoongehouden worden. Wanneer we kijken naar de veiligheid dan zal dat vaak op de schouders rusten van de badmeesters. Ook moeten de vloeren in verband met de veiligheid stroef zijn. Water bevat altijd bacteriën waarvan de meeste wel onschadelijk zijn voor de mens. Omdat er veel gezwommen wordt, komt er toch meer vuil in het water terecht. Hierbij kunt u denken aan bacteriën, haren en andere onrechtmatigheden die er niet in thuis horen. Het water van een zwembad wordt constant in de gaten gehouden. Ziekteverwekkers mogen nooit boven een bepaalde waarde uitstijgen. Ook moet er altijd een minimale waarde chloor in het water aanwezig zijn.  In Nederland wordt er gewerkt met strenge regels voor de zwembaden. Indien er een calamiteit zich omtrent het zwemwater voordoet, vindt er overleg plaats met de provincies. Zwemmen in een subtropisch zwembad is ideaal. In een subtropisch zwembad kun je heerlijk spelen in het water. Vaak kun je er geen baantjes trekken, maar daar is een subtropisch zwembad ook in principe niet voor bedoeld.

Kijk voor een leuke tropisch zwembad in Zwolle op Bad Hesselingen